Поддръжка на брадата

 във Лайфстайл

Не е толкова сложно!

• Ако все пак бръснеш части от лицето си (само за да може да оформиш брадата и да я накараш да изглежда още по-яка), не забравяй да слагаш афтършейв на избръснатите части;

• Поддържай брадата си чиста, както поддържаш косата си. Не използвай сешоар и внимавай с шампоаните. По принцип можеш да използваш и същия шампоан, с който си миеш и скалпа, но имай предвид, че кожата на лицето е по-чувствителна и може да има реакция. Ако имаш къса брада, може да я миеш дори и със сапун, макар че повечето сапуни – освен специалните сапуни за брада – изсушават кожата и косъма. Кондиционер е необходим само при по-дългите бради.

• След баня не пропускай да сложиш по няколко капки масло за брада и го разнеси добре с четка или гребен. Избягвай масла с маслиново масло (така де – зехтин), защото то не се попива добре от кожата и от косъма.

• Ако искаш да си пуснеш по-дълги мустаци, използвай и фиксираща вакса. Може би първата ти идея ще бъде да подкъсиш космите над самата устна, за да не се пъхат в устата ти, но ваксата работи по-добре с по-дълги косми, а и цялостният обем на мустаците става по-голям, ако не ги подстригваш отдолу. Ваксата също така ще ти помогне при оформянето на брадата, като държи космите в една посока.

Дори още да не си почнал да отглеждаш своята брада, с прочитането на този текст (както би казал един от най-великите притежатели на бради – Оби-Уан Кеноби) ти вече направи първата стъпка в един по-брадат свят. Желаем ти успех и ще се радваме да го споделиш с нас!

Препоръчани Новини

Остави коментар