Как да си пуснете къса брада

 във Лайфстайл

Подготовка за къса брада

Подрежете равномерно брадата до около 3–5 мм. Допълнителен съвет: бъдете джентълмен, докато си пускате къса брада: контролирайте неуправляемите косми по врата си с редовно бръснене.

Когато брадата ви израсне до около 5–12 мм (по-къса за по-тъмно и гъсто окосмяване, по-дълга за светли и/или тънки косми) е време да подстрижете брадата си. Използвайте машинката си за оформяне на брада с гребена за брада на 3-ата или 5-ата настройка за дължина според това колко къса искате да бъде късата ви брада. Допълнителен съвет: машинката за подстригване на брада с регулиращо колелце е дори по-прецизна. Започнете с по-голяма дължина, ако не сте сигурни – винаги можете да подрежете брадата си допълнително.

Внимавайте как подрязвате мустаците: направете хубава, плавна линия около устата. Използвайте машинка за прецизно подстригване, за да очертаете границата. Опция: използвайте мини самобръсначка с пластина, за да създадете допълнителен акцент и да почистите по-малките зони.

Бръснете около късата си брада с ротационна самобръсначка – с внимателни, кръгообразни движения – особено по бузите и врата, за да поддържате чист и свеж вид.

Оформяне/поддръжка на късата брада

Подстригвайте брадата си през ден, за да поддържате елегантен вид.

Подкъсете!

Най-важното за късата брада е търпението и постоянната поддръжка: за да стане – и да остане – очарователна, трябва да се грижите за нея.

Нека бъдем наясно. Късата брада е истинска брада, не просто неподдържана растителност. Представете си Дейвид Бекъм, А НЕ щурите очи на Хоакин Финикс. Единият стил казва: „Аз съм мъж, който се грижи за външността си“ – другият със сигурност не.

Късата брада обгръща лицето, без да скрива формата му. Тя стои най-добре на квадратни или издължени лица.

Препоръчани Новини

Остави коментар